Print Options:

Een simpel waldorfsalade recept met gerookte eend

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd10 minKooktijd15 minTotale tijd25 min

Waldorfsalade is een erg lekkere en makkelijke salade om zelf te maken. Met slechts een aantal ingrediƫnten zet je deze salade eenvoudig op tafel.

waldorfsalade met gerookte end

 3 eendenborstfilets
 1 kg grof zeezout
 3 laurierbladeren
 5 jeneverbessen
 2 appels zoals Granny Smith of Elstar
 300 g knolselderij
 handje walnoten
 34 el mayonaise
 half uitje
 halve citroen
 appelazijn
 Gembersiroop
1

Crush de laurierbladeren en meng dit met het zeezout en jeneverbesjes. Bestrooi de eendenborstfilets met de pekel en laat drie tot vier uur pekelen.

2

Zet een pan water op het vuur en breng dit aan de kook.

3

Snijd ondertussen de knolselderij in dunne reepjes. Blancheer de reepjes kort in het kokende water. Zodra de knolselderij beetgaar en koel dit terug in koud water.

4

Snijd de appel in dunne reepjes en knijp hierover de citroen om verkleuring te voorkomen.

5

Maak de ui schoon en snij de ui ook in dunne halve manen.

6

Steek de barbecue aan en zorg voor een constante temperatuur van 90 tot 110 graden Celsius in de barbecue.

7

Spoel de eendenborsten schoon en dep ze goed droog.

8

Snijd de huid in van de eendenborstfilet en leg ze op de barbecue. Gaar de eendenborsten tot een kerntemperatuur van 50 graden. Laat ze vervolgens een kwartier rusten in aluminiumfolie.

9

Meng ondertussen de walnoten, knolselderij, appel en ui met elkaar. Voeg een scheutje azijn en gembersiroop toe en breng verder op smaak met zout en peper.

Voeding Facts

Porties 0