Print Options:

Eenvoudig Tongfiletrecept met remouladesaus

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd5 minKooktijd25 minTotale tijd30 min

Gebakken zeetong is een van de meest eenvoudige manieren om zeetong te serveren. Met enkel wat remouladesaus heb je een feest op het bord.

lekkere tongfilet

 4 zeetongen
 bloem
 zout en peper
 300 g krielen
 0,50 winterpeen
 2 preien
 1 recept remouladesaus
1

Was, indien nodig, de krielen. Breng een pan met gezouten water aan de kook en voeg de krielen toe. Kook ze af tot ze beetgaar gaan.

2

Zet de oven aan op 180 graden Celsius.

3

Giet de krielen af en laat ze uitstomen.

4

Maak de wortel schoon en snijd deze in halve ringen. Breng ze op smaak met zout en peper en voeg wat olie toe en rooster ze vervolgens in de oven voor 20 minuten, of tot ze gaar zijn.

5

Snijd ondertussen de prei in hele ringen. Breng deze ook op smaak met zout en peper en rooster deze 10 minuten of tot ze licht goudbruin zijn.

6

Zet 2 pannen op het vuur met beiden wat olie. Bloem de zeetongfilets en bak de zeetong goudbruin op middelhoog vuur.

7

Bak de zeetongen goudbruin aan beide kanten. Voeg, zodra je de zeetong aan een kant goudbruin gebakken hebt, boter toe en draai het vuur iets lager.

8

Bak in de andere pan de krielen goudbruin. Serveer de zeetongfilets samen met de gebakken krielen, remouladesaus en geroosterde wortel en prei.

Voeding Facts

Porties 0