Afdrukopties:

Elzasser Flammkuchen

Opbrengsten7 portiesVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd30 minuten

Flammkuchen is afkomstig uit de Elzas en is de ideale snack voor tijdens de borrel of als hapje.

 800 g Tarwebloem
 2 zakjes gist
 4 theelepel zout
 500 ml water
 6 uien (rood of wit)
 250 g crème fraîche of andere zachte roomkaas
 400 g gerookte spekblokjes van goede kwaliteit
 bieslook
1

Zeef de tarwebloem en meng dit met het gist en zout.

2

Zorg ervoor dat het water lauwwarm is en giet dit op de bloem. Kneed dit door tot soepel deeg.

3

Dek af met een doek en laat het deeg rijzen op een warme plek. Na ongeveer een uur is het deeg ongeveer verdubbeld.

4

Verwarm de oven voor op ongeveer 230 graden Celsius.

5

Maak de uien schoon en snijd ze in dunne halve ringen. Fruit vervolgens de uien op laag vuur, totdat ze iets beginnen te karamelliseren en bak in een andere pan de spekjes uit op laag vuur.

6

Snijd het deeg in stukken en kneed deze tot kleine bolletjes. Bebloem het werkblad en leg er een deegbol op. Rol ze vervolgens uit tot een dunne plak.

7

Leg het deeg op een bakplaat en besmeer het deeg met crème fraîche. Bestrooi het geheel vervolgens met de spekjes en uien.

8

Breng het geheel op smaak met peper en bak vervolgens af in de oven voor 15 minuten.
Garneer tenslotte de Flammkuchen met bieslook.

Voedingswaarden

Opdieningen 7