Verwarm de over voor op 180 graden.
Snipper de ui en knoflook in kleine stukjes.
Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook mooi goudbruin.
Voeg ook het gehakt toe aan het ui- en knoflookmengsel.
Besprenkel met de cayennepeper, peper, zout en Mexicaanse kruiden.
Roer ook de helft van de passato di pomodori door het gehaktmengsel heen.
Laat de saus nog even vijf minuten pruttelen.
Verdeel het gehaktmengsel over de vier tortilla’s, rol ze op en leg ze in een ovenschaal. Vet de ovenschaal van te voren even in met wat boter.
Schep de rest van de passato over de tortilla’s.
Verdeel de cheddarkaas over de enchilladas.
Plaats de tortilla’s zo’n 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Was en knip de peterselie in kleine stukjes en plaats dit over de ovenschaal.
Serveer de enchiladas met de peterselie erover en samen de zure room
Lekker met wat Mexicaans brood, een groene salade en verse guacemole of salsa.
Opdieningen 0