Print Options:

Focaccia zelf maken moeilijk

Hoeveelheid1 PortieVoorbereidingstijd2 uur 30 minKooktijd20 minTotale tijd2 uur 50 min

Gisteren heb ik bij de pasta met rucola tapenade deze gevulde focaccia gemaakt. Helemaal niet moeilijk en wat was ie lekker! Je moet wel even de tijd nemen voor deze gevulde focaccia want het brood moet een paar keer rijzen. Als je haast hebt dan zou ik dus niet aan deze focaccia beginnen maar heb je tijd, is het een druilerige dag of hou je gewoon net zoveel van een lekker vers gebakken brood als ik dan is dit recept een aanrader.

gevulde focaccia

Voor het deeg heb je nodig:
 500 g tarwebloem
 320 g lauwwarm water
 10 g zout
 7 g droge gist
Voor de vulling heb je nodig:
 10 stukjes gedroogde tomaat, in reepjes
 50 g vers geraspte Parmezaanse kaas
 50 g pijnboompitjes
 1 el fijngehakte verse rozemarijnnaaldjes
 1 takje verse rozemarijn, in kleinere takjes verdeeld
 versgemalen peper
 olijfolie of olie uit het potje tomaten
1

Doe alle ingredieënten voor het deeg bij elkaar behalve het zout en kneed het in de broodmachine of met de hand. Met de hand wel zo'n 20-25 minuten kneden. Voeg na 10 minuten kneden het zout toe

2

Doe in een kom een scheutje olie en leg het deeg erin, 1x omdraaien zodat alle kanten bedekt zijn met een laagje olie

3

Afdekken en laten rijzen tot dubbel volume (ongeveer 60 minuten)

4

Druk de lucht uit het deeg en vorm het deeg tot een bal. Laat weer 20 minuten afgedekt liggen

5

Leg het deeg op een bakmatje of bakpapier en rol uit tot een lap van 35cm x 45cm, maal er wat peper over en beleg 1 helft met de ingredieënten

6

Vouw nu de onbelegde helft over de belegde helft en druk de randen goed aan. Vorm het eventueel een beetje bij in de vorm van een focaccia

7

Leg het bakmatje/bakpapier op de bakplaat en dek af met plasticfolie (ingevet). Laat wederom rijzen voor 30-45 minuten

8

Verwarm de oven in de tussentijd voor op 240 graden

9

Druk met je vingers kuiltjes in het deeg en besprenkel met wat olijfolie (of nog lekkerder olie van het potje gedroogde tomaatjes) en bestrooi de naaldjes rozemarijn erover

10

Bak de focaccia goudbruin in ongeveer 15-20 minuten

11

Laat wat afkoelen op een rooster voor het serveren

Voeding Facts

Porties 0