Print Options:

Foe yong hai: super snel en heel gezond!

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd30 minKooktijd15 minTotale tijd45 min

foe yong hai recept

Ingrediƫnten
 1 prei
 200 g wortelen
 1 ui
 200 g kastanjechampignons
 1 blik bamboescheuten (225 gram)
 8 eieren
 2 tenen knoflook
 150 ml groentebouillon
 ½ blikje gepelde tomaat
 1 tl gemberpoeder, zout, peper en olie
 250 ml ketchup
 2 el rijstazijn
 2 el gembersiroop
Foe yong hai maken
1

Was de prei en wortelen en snijd deze in dunne plakken. Snijd de plakjes wortel ook doormidden.

2

Pel de ui en knoflook en snipper deze in kleine stukjes.

3

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

4

Fruit de ui en knoflook even in wat olie.

5

Voor de foe yong hai saus voeg je de bouillon, gepelde tomaten en ketchup toe en laat je dit even 10 minuten pruttelen.

6

Vermeng dit mengsel met de rijstazijn, gemberpoeder, gembersiroop en de peper.

7

Wanneer de saus nog wat te dun is, dan kun je er een eetlepel maizena opgelost in wat water aan toevoegen.

8

Bak eerst de wortelen, dan de prei en daarna de champignons in wat olie.

9

Roer de bamboescheuten erdoor en klop de eieren los.

10

Schenk het eimengsel over de groente.

11

Bak de omelet 5 minuten aan een kant op middelhoog vuur en draai de omelet daarna om, Bak hem eveneens 5 minuten aan de andere kant. Vaak breekt de omelet, maar dit is geen probleem bij foe yong hai.

12

Serveer de omelet met witte rijst en schenk de foe yong hai saus over de omelet.

Voeding Facts

Porties 0