Print Options:

Frambozen cheesecake met ijs

Hoeveelheid16 PortiesVoorbereidingstijd20 minKooktijd50 minTotale tijd1 hr 10 min

Dit recept is geschikt voor een fixe vierkante taart met een diameter van 22,5x 22,5 centimeter. Dit is geschikt voor ongeveer 16 personen, ofwel: ideaal voor een verjaardag!

cheesecake framboos

 0,50 kg roomkaas
 3 eieren
 150 g suiker
 0,30 l slagroom
 100 g frambozencoulis
 5 el maizena
 Ijs naar smaak
1

Klop de roomkaas los in een keukenmachine, zodat er geen klonters ontstaan in het beslag.

2

Haal regelmatig de zijkanten van de bekken los, zodat al het beslag losgeklopt kan worden.

3

Voeg langzaam de slagroom toe aan de losgeklopte roomkaas.

4

Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe aan het beslag en voeg dan de suiker toe.

5

Zodra alles goed gemengd is, voeg je de maïzena toe en draai je het beslag nog door voor 5 tot 10 minuten

6

Bekleed de bakvorm met bakpapier.

7

Bekleed de bodem van de bakvorm met het harde wenerdeeg

8

Prik met een vork een aantal gaten in het deeg, zodat er lucht bij kan komen tijdens het bakken

9

Bak het deeg voor op 8 minuten

10

Stort het beslag op de frambozen cheesecake en bak af voor 40 minuten op 160 graden Celsius.

11

Laat de taart afkoelen en portioneer de taart. Serveer de taart samen met een heerlijke bol ijs.

Voeding Facts

Porties 0