Print Options:

Frans schuim

Hoeveelheid8 PortiesVoorbereidingstijd5 minKooktijd15 minTotale tijd20 min

We beginnen met een eenvoudige basis voor meringue. In dit recept kun je eventueel maïzena toevoegen. Echter, is dit niet persé nodig.

 8 eiwitten
 250 g kristalsuiker
 250 g gezeefde poedersuiker
1

Maak de bekken schoon met wat citroensap, zodat de kom vetvrij is.

2

Voeg nu de eiwitten toe aan de bekken en voeg een derde van het poedersuiker toe. Begin nu met kloppen en voeg tijdens het kloppen het suiker in drie keer toe.

3

Klop door op de hoogste snelheid tot er pieken ontstaan.

4

Het schuim is nu klaar en je kunt deze opspuiten met een spuitzak. Bak de meringues af in een oven van 100 graden voor ongeveer 1 tot 2 uur. Je kunt ook een droogtoren gebruiken. Dit duurt doorgaans 7 tot 10 uur voordat ze volledig droog zijn.

Voeding Facts

Porties 0