Print Options:

Frisse salade niçoise voor in de zomer

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd15 minKooktijd10 minTotale tijd25 min

Een salade niçoise is een klassieke, frisse en gezonde salade die iedereen kan maken.

salade niçoise

 200 g krieltjes met schil
 300 g slamix zoals mesclun
 100 g tomaten
 70 g komkommer
 1 sjalotje
 1 ui
 1 bosje peterselie
 8 ansjovisfilets uit blik
 400 g tonijn uit blik
 100 g haricot vert
 4 eieren
 50 ml witte wijnazijn
 150 ml zonnebloemolie
 0,50 tl Franse mosterd
1

Zet een pan met gezouten water op en breng deze aan de kook.

2

Maak ondertussen de krielen schoon als dit nodig is. Voeg deze vervolgens toe aan de pan met kokend water.

3

Giet de krieltjes af, zodra deze beetgaar zijn en laat ze rustig uitstomen. Snipper voor de dressing het sjalotje zo fijn mogelijk en hak een beetje van de peterselie fijn. Maak de dressing.

4

Meng in een bekken de sjalotjes, mosterd en azijn en maak hiervan een emulsie. Voeg vervolgens druppelsgewijs de olie toe en blijf doorkloppen tot het een dressing dikte heeft. Voeg ten slotte de peterselie toe en breng de dressing op smaak met zout en peper.

5

Breng een pan met water aan de kook voor de eieren. Zodra het water kookt, kook je de eieren af in 6 tot 6,5 minuut. Hierdoor is de dooier net niet gaar.

6

Snijd ten slotte de toppen van de haricot vert eraf. Kook ten slotte de boontjes beetgaar en spoel ze vervolgens gelijk koud. Lek de tonijn- en ansjovisfilets uit. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en de komkommer in dunne halve manen. Maak ten slotte de ui schoon en snijdt deze in halve manen.

7

Was de sla, indien nodig. Pak een grote mengschaal en voeg hieraan alle ingrediënten toe behalve de eieren, tonijn en ansjovis na. in een schaal.

8

Dresseer de salade met de french dressing en roer dit voorzichtig om. Verdeel de salade over alle borden en leg op elke salade 1 eitje, wat tonijn en ansjovis.

Voeding Facts

Porties 0