Print Options:

Gepofte knoflook

Hoeveelheid1 PortieVoorbereidingstijd5 minKooktijd50 minTotale tijd55 min

 1 bol knoflook (of meerdere)
 olijfolie
 1 takje rozemarijn (optioneel)
 wat peper en zout
1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Pel het buitenste schil van de knoflook af maar zorg dat de teentjes knoflook aan elkaar blijven zitten. Snijd met een scherp mes de bovenkant van de knoflook bol af zodat je de teentjes knoflook ziet zitten.

2

Zet de bol nu op een stukje aluminiumfolie en giet een goede scheut olijfolie over de bol heen. Bestrooi met wat zout en peper. Leg een takje rozemarijn erop en vouw de aluminiumfolie dicht. Zet het pakketje in het midden van de oven voor ongeveer 1 uur.

3

Pak de bol knoflook dan uit en nu kun je de super zacht geworden knoflook er zo uitlepelen of elk teentje uitknijpen op bijvoorbeeld een bruschetta.