Afdrukopties:

Geroosterde kip met couscous

Opbrengsten5 portiesVoorbereidingstijd20 minutenKooktijd1 uur 30 minutenTotale tijd1 uur 50 minuten

Geroosterde kip blijft een persoonlijke favoriet van me. Toen ik zelf nog klein was, was het altijd een feestmaal als mijn moeder geroosterde kip maakte voor het gezin. Dit is een leuke variatie op de klassieke geroosterde kip!

geroosterde kip en couscous

 1 hele (biologische) kip
 1 bosje dragon
 1 bosje koriander en/of verse peterselie
 400 g couscous
 1 blikje kikkererwten
 500 ml kippenbouillon
 1 theelepel komijnpoeder
 1 theelepel korianderpoeder
 2 tenen knoflook
 1 citroen
 olijfolie
 sumak
 zout en peper
1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius

2

Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de couscous toe. Dek vervolgens af en roer na 5 minuten goed door als al het water is opgenomen.

3

Snijd de koriander, dragon en peterselie heel fijn en voeg dit vervolgens toe aan de couscous toe. Pers vervolgens twee tenen knoflook over de couscous.

4

Giet vervolgens de kikkererwten af en spoel ze goed af. Voeg dit als laatste toe aan de couscous samen met citroenrasp en citroensap, komijnpoeder en korianderpoeder. Breng eventueel op smaak met zout en peper en roer nogmaals goed door.

5

Besmeer de kip royaal met sumak, zout en peper en vul de kip vervolgens met de couscous. Dicht als laatste de buikholte af met een halve citroen, zodat er een soort ‘mini-oven’ ontstaat.

6

Bak de kip af in 90 minuten op 180 graden Celsius in de oven of totdat het vlees gaar is. Laat de kip vervolgens rusten voor minimaal 15 minuten.

7

Leeg de buikholte en verdeel de couscous over het aantal personen. Verdeel ten slotte de kip.

Voedingswaarden

Opdieningen 5