Print Options:

Gezonde Frittata uit de oven

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd15 minKooktijd45 minTotale tijd1 hr

Frittata is een eiergerecht die vaak wordt gegeten als borrelhapje, lunch of snack. Tegenwoordig wordt het ook steeds vaker gegeten tijdens het diner. Van origine komt de frittata uit de Cucina Povera. Tegenwoordig heeft de frittata een comeback gemaakt en wordt het ook in de betere restaurants geserveerd.

frittata uit de oven

 6 eieren
 300 ml kookroom
 zout en peper
 1 bosje groene asperges
 3 teentjes knoflook
 1 snuf mediterrane kruiden
 150 g paddenstoelenmix of champignons
 50 g geitenkaas
 2 handjes babyspinazie
 1 halve courgette
 10 cherrytomaatjes
 1 prei
1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Meng de eieren, kookroom, geitenkaas en mediterrane kruiden met elkaar en breng dit hoog op smaak met zout en peper.

3

Maak de zoete aardappel schoon en haal ze door een Magimix zodat je dunne plakjes hebt.

4

Snijd de asperge in schuine dunne plakken.

5

Snijd de courgette in kleine blokjes.

6

Snijd de prei in dunne halve ringen.

7

Trek de bospaddenstoelen uit elkaar.

8

Zet een pan op het middelhoog vuur en verwarm een scheut olijfolie.

9

Pers de knoflook en fruit dit samen met de prei in de pan.

10

Voeg de groene asperges, zoete aardappel, bossenpaddenstoelen, spinazie en courgette toe en zet dit kort aan.

11

Breng de groenten op smaak met zout en peper.

12

Neem een ovenvaste pan en beboter deze goed.

13

Meng de groenten met de eiermix en giet de massa in de ovenvaste pan

14

Bak de frittata af in 45 minuten of tot de frittata gaar is.

15

Snijd de cherrytomaatjes doormidden en garneer de frittata met de cherrytomaatjes.

Voeding Facts

Porties 0