Afdrukopties:

Gezonde vegetarische groentelasagne maak je zo!

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd20 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd40 minuten

vegetarische lasagne

Ingrediƫnten
 500 g rundergehakt (liefst biologisch)
 200 g zachte geitenkaas (liefst van de toko)
 500 g gekookte bietjes
 1 ui
 1 aubergine
 1 courgette
 400 g tomatenblokjes
 50 g geraspte verse kaas
 verse basilicum
 oregano
Groentelasagne maken
1

Verwarm de oven als eerste voor op 200 graden (voor een gewone oven).

2

Was de courgettes en snijd ze in dunne ronde plakken

3

Doe ditzelfde voor de aubergine en snijd ook de bieten in dunne plakken.

4

Week de aubergineplakken even in wat water met een eetlepel zout.

5

Snipper de ui in kleine stukjes en bak deze mooi lichtbruin in wat olie in de koekenpan (je kunt eventueel ook nog knoflook toevoegen).

6

Voeg het gehakt toe aan het uimengsel toe en bak dit mooi rul en voeg wat peper en zout toe.

7

Pureer de tomatenblokjes met de staafmixer of in de blender. Snijd de basilicum en oregano klein en voeg dit toe aan het tomatenmengsel. Voeg ook wat peper en zout toe.

8

Vet een ovenschaal in en plaats de aubergineplakken op de bodem totdat deze helemaal bedekt is met een enkele laag.

9

Plaats hier de helft van de bieten schijven bovenop.

10

Voeg daarna de helft van het gehakt, tomatensaus en geitenkaas toe.

11

Plaats nu de courgetteplakjes op de geitenkaas en herhaal dezelfde procedure nog een keer.

12

Voeg als laatste een laag Parmezaanse kaas of geraspte kaas toe.

13

Plaats de vegetarische lasagne in de oven en bak deze in 25 minuten mooi bruin en gaar. En smullen maar!

Voedingswaarden

Opdieningen 4