Print Options:

Goulash Recept, Zelf De Lekkerste Goulash Maken

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd15 minKooktijd3 uurTotale tijd3 uur 15 min

goulash

Recept Goulash
 750 g runderlappen in blokjes gesneden (2 bij 2cm ongeveer)
 2 uien in blokjes gesneden
 3 rode paprika’s in blokjes gesneden
 3 knoflookteentjes fijngesneden
 250 ml rode wijn
 1 tl gerookte paprikapoeder
 1 el pikante paprikapoeder
 1 el bloem
 1 klein bikje tomatenpuree
 2 laurierblaadjes
 500 ml runderbouillon (van bouillonblokje)
 150 g champignons in 4en gesneden
 1 el boter
Goulash zelf maken
1

Zet een pan op het vuur met een eetlepel boter en bak hier het vlees op hoog vuur ronddom bruin

2

Zet het vuur iets zachter en voeg de knoflook, ui en paprika toe en bak even mee

3

Voeg dan de paprikapoeder toe en roer ook weer even door

4

Doe dan het blikje tomatenpuree erbij en de eetlepel bloem

5

Roer alles goed door elkaar en giet dan de rode wijn erbij en breng aan de kook, laat even kort doorkoken en voeg dan de bouillon en de laurierblaadjes toe en breng weer aan de kook

6

Laat het daarna zachtjes pruttelen met de deksel op de pan, zet niet te hoog, het moet net zachtjes blijven pruttelen

7

Kijk na 2/2,5 uur of het vlees al gaar is, roer tussendoor wel steeds even door

8

Laat het net zolang pruttelen tot het vlees goed gaar en mals is (dit kan afhankelijk van de grootte van het vlees soms wel 3 uur duren)

9

Breng dan eventueel op smaak met zout en peper

10

Roerbak in een pan met wat olie dan de champignonpartjes voor enkele minuten en voeg die dan toe aan de goulash.

11

Eet de goulash met rijst, aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Voeding Facts

Porties 0