Print Options:

Havermout repen

Hoeveelheid10 PortiesVoorbereidingstijd15 minKooktijd30 minTotale tijd45 min

havermout repen

Ingrediënten
 100 g havervlokken
 150 g noten (gemengd)
 50 g rozijnen
 rasp van 1 citroen (bij voorkeur biologische)
 rasp van 1 sinaasappel (bij voorkeur biologische)
 2 el kaneel
 20 g honing
 1 ei
 2 el kokos
 1 rijpe banaan
 4 el water
 1 el olijfolie
 1 appel
Havermout repen maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bekleed een bakblik (ik had een brownieblik) met bakpapier.

3

Pureer de banaan in de blender of keukenmachine of prak fijn.

4

Rasp de appel en roer door de banaan.

5

Voeg het ei en de honing toe en roer nogmaals goed door.

6

Voeg 4 eetlepels water en 1 eetlepel olijfolie toe.

7

Was de sinaasappel en citroen heel goed en rasp de schil van beiden boven het mengsel.

8

Neem 150 gram gemengde noten en hak die fijn met de hand of in de keukenmachine en voeg bij het banaan appel mengsel.

9

Roer nu de overige ingrediënten (kaneel, kokos, rozijnen en de havermout) door het mengsel.

10

Het is een vrij stevig mengsel, stort dit mengsel in het bakblik en druk met een lepel of je handen goed aan zodat het een stevige plak van 2cm dik wordt.

11

Is je brownie vorm te groot gebruik dan de helft van het bakblik, je kunt het mengsel makkelijk vormen met je hand.

12

Bak de repen in de oven af in ongeveer 30-35 minuten.

13

Laat afkoelen en snijd in repen.

Voeding Facts

Porties 0