Print Options:

Het beste recept om grootmoeders hachee te maken

Hoeveelheid1 PortieVoorbereidingstijd20 minKooktijd3 uurTotale tijd3 uur 20 min

Ingrediƫnten
 600 g doorregen runderriblappen
 5 uien
 50 g boter
 2 el bloem
 1 bouillonblokje
 0,50 l warm water
 2 el azijn
 1 tl suiker
 3 kruidnagels
 3 laurierblaadjes
 rundvleeskruiden
Grootmoeder hachee maken
1

Pel de uien en snijd deze in ringen.

2

Smelt de boter in de pan en braad het vlees mooi bruin terwijl je in de pan roert.

3

Voeg na 2 minuten de uiringen erbij.

4

Breng alles op smaak met alle kruiden.

5

Bestuif het vlees met de bloem en roer het goed door. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het warme water toe.

6

Plaats de hachee op een speciaal stoofplaatje of een speciale stoofpit en laat alles op de laagste stand een paar uur stoven.

7

Plaats de hachee op een speciaal stoofplaatje of een speciale stoofpit en laat alles op de laagste stand een paar uur stoven.

8

Tip: je kunt ook een dikke plak ontbijtkoek en eetlepel appelstroop toevoegen. Dan wordt je hachee nog wat dikker en zachter, hmmm.

9

Sommige mensen vinden het ook lekker om het vlees in te smeren met mosterd of om ketchup toe te voegen aan de hachee.