Afdrukopties:

Het beste recept voor klassieke caesar salade

Opbrengsten2 portiesVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd12 minutenTotale tijd22 minuten

De ceasar salade is een klassieker dat iedereen wel kent. Met slechts een klein aantal ingrediënten kun je deze overheerlijke salade op tafel zetten. Daarnaast heb je deze salade in een handomdraai gemaakt!

ceasar salade

 1 krop romeinse sla
 100 g mesclun
 150 g Parmezaanse kaas
 1 witte ui
 2 teentjes knoflook
 1 citroen
 1 eetlepel mosterd
 300 ml olijfolie
 10 cherrytomaatjes
 1 gerookte kipfilet
 150 g croutons of toastbrood
 10 ansjovisfilets (uit blik)
 Worchestershiresaus
 tabasco
1

Kook de eieren af in 7 minuten en laat ze vervolgens schrikken. Pel de eieren en bewaar voor later.

2

Doe de sap van de citroen, worchestershiresaus, mosterd en de geplette knoflook in een bekken. Voeg vervolgens druppelsgewijs de olijfolie toe en klop dit door met een garde tot dressingdikte.

3

Breng de dressing op smaak met zout, peper en tabasco.

4

Als je toastbrood hebt, moet je het brood in blokjes snijden en vervolgens roosteren met een scheut olijfolie in de pan op laag vuur of in de oven.

5

Snijd de cherrytomaatjes doormidden

6

Snijd vervolgens de witte ui in dunne halve ringen. Snijd vervolgens de kipfilet in blokjes of reepjes. Snijd het ei vervolgens in vieren.

7

Was de romeinse sla en pluk deze in redelijk grove stukken. Meng dit vervolgens met de mesclun.

8

Doe alle ingrediënten in een bekken, behalve de ansjovisfilets en eieren, en voeg de dressing toe. Schep de salade goed door. Schaaf de Parmezaanse kaas royaal over de salade. Garneer de salade met de eieren en de ansjovisfilets.

Voedingswaarden

Opdieningen 0