Afdrukopties:

Het lekkerste cannelloni recept met gehakt maak je zo!

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd20 minutenKooktijd35 minutenTotale tijd55 minuten

cannelloni maken recept gehakt

Ingrediƫnten
 1 pak cannelloni
 300 g gehakt
 1 pakje Gotan droge nasikruiden
 400 g spinazie
 1 rode ui
 1 teen knoflook
 2 pakjes frittata (of maak zelf een tomatensaus van verse tomaten)
 1 bak mascarpone
 1 zakje geraspte kaas
 ricotta
 peper & zout
Cannelloni maken
1

Snipper de ui en knoflook in kleine stukjes en bak deze mooi goudbruin en glazig in een koekenpan met wat olijfolie.

2

Plaats de frittata bij het uimengsel en breng op smaak met wat kruiden.

3

Bak daarna het gehakt rul met de nasikruiden in een paar minuten in een hete koekenpan.

4

Doe een beetje olie in een grote wok of pan en laat de spinazie slinken op een lage temperatuur.

5

Schep de spinazie regelmatig om en laat deze niet helemaal zacht worden. Wacht tot de spinazie net helemaal geslonken is en nog een beetje vers en knapperig is.

6

Roer de ricotta door de spinazie en laat dit op een laag vuurtje even pruttelen. Voeg ook het gehakt toe aan de spinazie.

7

Plaats de helft van de frittata met ui en knoflook onderin een ovenschaal.

8

Roer de mascarpone door de andere helft van de frittata met ui en knoflook.

9

Vul de cannelloni met het spinaziemengsel en plaats ze in de ovenschaal.

10

Schenk de rest van de fritatasaus met mascarpone erover.

11

Verdeel de zak geraspte kaas over de cannelloni.

12

Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats de ovenschotel 40 minuten in de oven.

13

Wanneer je een grotere hoeveelheid wilt maken kun je de hoeveelheden verdubbelen.

14

Serveer de cannelloni met verse ciabatta en een groene, frisse salade.

Voedingswaarden

Opdieningen 4