Print Options:

Het meest eenvoudige recept voor köfte

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd5 minKooktijd15 minTotale tijd20 min

Köftes zijn gekruide gehaktballetjes. Ze zijn erg eenvoudig om te smaken en o zo smaakvol. Een ideaal recept voor als je snel iets op tafel wilt zetten.

Köftes met amandelen

 400 g mager rundergehakt
 1 tl garam massala
 1 mespunt kurkuma
 0,50 tl komijnpoeder
 2 teentjes knoflook
 1 blik tomatenblokken
 100 g amandelen
 1 ui
 1 rode peper
 halve duim gember
 300 g couscous
 200 g diepvriesdoperwten
 koriander
 olijfolie
1

Bereid de couscous volgens de instructie op de verpakking.

2

Meng in een kom het gehakt, kurkuma, komijnpoeder en garam massala met elkaar. Kneed goed door en breng het op smaak met zout en peper.

3

Kneed vervolgens al het gehakt in balletjes.

4

Zet een pan op en bak ze aan alle kanten goudbruin en zet ze even apart.

5

Hak de ui en maak de knoflook schoon. Snijd ten slotte de kop van de Spaanse peper eraf.

6

Doe de gember, knoflook, tomatenblokken en Spaanse peper in een blender en draai goed door. Mocht je koriander gebruiken, kun je ook de stelen doordraaien.

7

Verwarm het mengsel kort op middelhoog vuur en voeg de gehaktballen weer terug toe.

8

Breng de couscous op smaak met olijfolie en voeg de diepvriesdoperwten toe. Rooster vervolgens de amandelen kort in een bakpan.

9

Doe in een kommetje of bord een beetje couscous en leg erbovenop de gehaktballen met tomatensaus. Garneer dit ten slotte met koriander, de geroosterde amandelen en olijfolie.

Voeding Facts

Porties 0