Afdrukopties:

Het traditionele Franse uiensoep recept!

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd30 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd1 uur

Het traditionele Franse uiensoep recept

Ingrediƫnten
 2 eetlepel bloem
 1 teen knoflook
 600 g gele uien
 1 l kruidenbouillon
 2 theelepel verse tijm
 2 theelepel kerrie
 30 g boter
 verse geraspte kaas
 stokbrood
 peper & zout
Franse uiensoep maken
1

Pel de uien en snijd ze in ringen van een paar millimeter dik (of net wat je zelf lekker vindt). Heb je last van tranende ogen? Sommige mensen zetten een vuurwerk- of duikbril op. Dat schijnt te helpen.

2

Smelt de boter in de pan op middelhoog vuur en bak de uien met de kerrie goudbruin. Roer ze goed door.

3

Snijd de knoflook in kleine stukjes en bak deze even mee.

4

Voeg nu de bloem toe en roer even 5 minuten goed door.

5

Plaats nu de hete bouillon bij het uienmengsel.

6

Laat de soep even 10 minuten pruttelen op een laag pitje en breng hem dan op smaak met zout, peper en tijm.

7

Verwarm de oven voor op 220 graden.

8

Snijd het stokbrood in plakjes en leg de geraspte kaas erbovenop.

9

Plaats de kaascroutons 5 minuten in de oven tot het stokbrood mooi goudbruin is en de kaas is gesmolten.

10

Leg de kaascrouton pas in de soep wanneer je hem serveert.

Voedingswaarden

Opdieningen 0