Afdrukopties:

Het ultieme recept om Spaanse gazpacho te maken

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd30 minuten

gazpacho maken recept

Ingrediƫnten
 500 g verse tomaten
 1 komkommer
 1 rode paprika
 2 teentjes knoflook
 50 ml olijfolie
 ½ rode peper
 2 sneetjes witbrood
 1 klein glas rode wijn
 peper & zout
Spaanse gazpacho maken
1

Dompel de tomaten even onder in kokend water en ontvel ze.

2

Snijd de lijsten uit de paprika en rode peper.

3

Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten.

4

Week het brood even in de rode wijn.

5

Je kunt de groente nu fijn raspen met de keukenmachine of met de staafmixer. Dat is net wat je zelf lekker vindt. Met de staafmixer pureer je alles en met de keukenmachine heb je wat crispy bites in je soep.

6

Staafmixer: Doe het brood, tomaten, wijnazijn, olijfolie, komkommer, paprika, peper, zout, knoflook in een kom en pureer dit met de staafmixer.

7

Keukenmachine: Rasp de komkommer, paprika, rode peper fijn in de keukenmachine. Pureer de tomaten, brood, knoflook, olie, wijnazijn, zout, peper met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de geraspte groente hier aan toe.

8

Eventueel kun je de soep door de zeef persen voor een nog gladdere soep (maar dit is niet noodzakelijk).

9

Zet de soep een behoorlijke tijd in de koelkast zodat hij goed koud wordt. In de winter kun je hem ook even opwarmen tot een lauwwarme soep.

10

Serveer de soep in kleine glazen en garneer hem met wat limoen, blokjes komkommer en tomaat of croutons.