Print Options:

Italiaanse Fritto Misto di mare maak je zo

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd5 minKooktijd10 minTotale tijd15 min

Fritto Misto was een van mijn favoriete gerechten die ik at als ik met mijn ouders naar Italië op vakantie ging. Toch kun je een stukje Italië naar je eigen huis brengen door dit gerecht te maken!

fritto misto recept

 8 garnalen met kop
 200 g spiering of kleine sardientjes
 150 g inktvis
 100 g mosselvlees
 2 citroenen
 300 g semola (griesmeel)
 5 takjes rozemarijn
 2,50 l plantaardig olie om te frituren
 zeezout en peper
1

Verwarm de frituur voor op 180 graden Celsius

2

Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en hak deze zeer fijn. Dep de zeevruchten zo goed mogelijk droog en snijd de inktvis eventueel in ringen.

3

Pak een grote kom en giet hierin het griesmeel en leg hierin de vis. Hussel dit grondig om en schudt vervolgens het overtollige semola af van de zeevruchten.

4

Frituur vervolgens de zeevruchten totdat ze mooi goudbruin zijn. Leg vervolgens de gefrituurde zeevruchten op een keukendoek om het overtollig vet te absorberen. Herhaal dit proces totdat de zeevruchten allemaal gefrituurd zijn.

5

Bestrooi de fritto misto met zeezout, peper en rozemarijn. Snijd ten slotte de citroenen in partjes en garneer hiermee de fritto misto di mare.

Voeding Facts

Porties 0