Print Options:

Italiaanse meringue

Hoeveelheid1 PortieVoorbereidingstijd5 minKooktijd2 uur 10 minTotale tijd2 uur 15 min

Italiaanse meringue is een zeer stevig type schuim. Je kunt het gebruiken voor bijvoorbeeld taarten. Maak bijvoorbeeld een lemon curd taartje en spuit hierop het Italiaanse schuim. Brand dit lichtjes af met een gasbrander voor een mooie kleur.

 400 g eiwit
 150 g poedersuiker
 650 g kristalsuiker
 170 g water
1

Maak de bekken schoon met wat citroensap.

2

Klop vervolgens de eiwitten stijf en voeg hieraan de poedersuiker toe.

3

Verwarm in een pan het water met de kristalsuiker en kook dit op tot het suikerwater een temperatuur bereikt van 121 graden Celsius.

4

Schenk vervolgens het suikerwater langzaam bij de eiwitten en klop dit door totdat het schuim koud is.

5

Je kunt het Italiaanse schuim gebruiken voor toppings of je kunt ze afbakken op 100 graden Celsius in de oven voor ongeveer 2 uur. Let er wel op het schuim gaat schiften in de koeling als je het meer dan een dag