Afdrukopties:

Katsu curry maak je zo

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten

Katsu curry is lichtzoet, hartig en een erg mooie variatie op de welbekende schnitzel.

katsu curry

 4 varkensschouderkarbonade
 zout
 2 eieren
 75 g bloem
 75 g panko
 ruime hoeveelheid olie om te frituren
voor de curry
 60 g boter
 3 uien
 900 g kippenbouillon
 5 gedroogde shiitakes
 1 appel
 1 eetlepel tomatenpuree
 115 g boter
 8 g garam masala
 20 g curry madras
 2 eetlepel ve-tsin
 1 eetlepel donkere sojasaus
 2 eetlepel worcestershiresaus
 1 eetlepel suiker of honing
 50 g boter
1

Snijd de uien in dunne ringen en karamelliseer 30 tot 45 minuten en krab de uien eventueel van de bodem.

2

Zet de bouillon op het vuur en laat de shiitakes erin trekken.

3

Schil de appel en snijd in dunne reepjes en bak mee met de uien. Voeg de tomatenpuree toe en zet het vuur lager en zet apart op een bord.

4

Voeg in de pan nu 115 gram boter toe en voeg de bloem toe. Roer voor 30 seconden en voeg de garam masala, currykruiden en ve-tsin toe. Roer door voor een minuut en voeg een derde van de bouillon, worcestershire, honing en de uien toe. Roer door en voeg de rest toe. Blend de saus en voeg de laatste hoeveelheid boter toe en haal de saus door een zeef.

5

Maak indien nodig de schouderkarbonade schoon en kerf het vlees lichtjes in.

6

Sla de karbonade iets platter met een vlees hamer en zout het vlees. Laat voor enkele uren staan.

7

Klop de eieren. Haal de karbonade door de bloem, dan in de eieren en ten slotte door de panko. Laat even staan en herhaal dit tot je alle karbonades hebt gedaan.

8

Zet een frituur aan of verwarm in een pan een ruime hoeveelheid olie. Verwarm tot 180 graden Celsius. Frituur de katsu’s voor een minuut of 5 à 6 of tot de katsu goudbruin is.