Print Options:

Kibbeling maken doe je zo

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd10 minKooktijd5 minTotale tijd15 min

Eerlijk is eerlijk: wie is er nou geen fan van kibbeling. Zelfs mensen die zeggen geen vis te lusten, lusten wel een portie kibbeling. Dit recept voor kibbeling heb je in een handomdraai gemaakt!

 600 g kabeljauwfilet of koolvis, heek, wijting of schelvis
 250 g bloem
 1 ei
 0,50 l volle melk
 1 citroen
 zout en peper
 viskruiden
1

Verwarm olie in een pan of frituur naar een temperatuur van 180 graden Celsius.

2

Dep de vis goed droog en snijdt de vis in mooie blokjes.

3

Bestrooi de vis met zout, peper en eventueel viskruiden

4

Meng het ei, bloem, melk en een snuf goed door.

5

Dompel de blokjes vis in het beslag en laat vervolgens goed uitlekken.

6

Leg de blokjes kibbeling voorzichtig in de frituur en bak aan allebei de kanten, totdat de vis goudbruin is. Dit duurt drie tot vijf minuten ongeveer.

7

Bedek een bekken met keukenpapier en laat de kibbeling hierop uitlekken na het frituren.

8

Bestrooi de vis met wat extra zout en peper en serveer het met een citroentje. Als je het in huis hebt is remoulade of ravigottesaus er heerlijk bij!

Voeding Facts

Porties 0