Print Options:

Kip met Garam Masala kokos saus

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd15 minKooktijd10 minTotale tijd25 min

kip garam masala

Ingrediƫnten
 400 g kipfilet in reepjes gesneden
 1 ui in halve ringen of blokjes
 2 teentjes knoflook fijngesneden
 1 paprika in blokjes of reepjes
 ½ bakje kastanjechampignons in halve plakjes gesneden
 4 tl garam masala
 ½ kipbouillon blokje
 1 blikje kokosmelk van 400 ml
 2 el bloem
Kip garam masala maken
1

Zet een hapjespan (of koekenpan) op het vuur met wat olie.

2

Voeg de ui en knoflook toe en bak op zacht vuur een minuutje.

3

Voeg nu de reepjes kipfilet toe en bak op zacht vuur rondom bruin.

4

Doe er dan de paprika en champignons bij en bak een paar minuutjes mee.

5

Voeg dan 4 theelepels garam masala toe en bak even zachtjes mee zodat de smaak loskomt.

6

Voeg dan de bloem toe en roer even een minuutjes door.

7

Blus nu af met de kokosmelk en breng langzaam aan de kook.

8

Voeg een half kippenbouillon blokje toe en proef na.

9

Breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.

10

Mocht de saus iets te dik worden voeg dan wat bouillon of een paar eetlepels water toe.

Voeding Facts

Porties 0