Afdrukopties:

Kip nuggets maak je zo

Opbrengsten5 portiesVoorbereidingstijd18 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd23 minuten

Je hoeft niet altijd naar de Mac Donalds te gaan voor kip nuggets. Je kunt ze eenvoudig zelf maken en ook in grote hoeveelheden tegelijk. Erg leuk om te geven bij een verjaardag of als avondeten voor de kinderen.

kip nuggets zelf maken

 1 g Kippendij (als het kan met vel)
 2 eetlepel zout
 1 theelepel suiker
 0,50 theelepel Vetsin (MSG)
 240 ml water
 45 g maïzena
 500 g patentbloem
 22 g zout
 3 g zwarte peper (gemalen)
 1 theelepel uienpoeder
 275 g Tempura Batter van Obento
 380 ml koud water
1

Verwarm een pan (of frituurpan) zonnebloemolie tot 180 graden Celsius

2

Snijd het vlees in kleine stukken en haal het door een gehaktmolen of cutter het tot gehakt in een keukenmachine. Voeg vervolgens 2 eetlepels zout, 1 theelepel suiker en een 0,5 theelepel Vetsin toe aan het gehakt en kneed goed door.

3

Meng 240 ml water met 45g maïzena en meng goed door met een garde.

4

Mix de bloem met 22g zout, 3g zwarte peper, 1tl uienpoeder en 1tl knoflookpoeder. Meng al deze ingrediënten met elkaar tot een goed verdeelde massa.

5

Mix ten slotte de tempuramix met het water en klop door tot het klontervrij is.

6

Maak nu kleine nuggets van het kipgehakt en haal deze als eerste door de maïzenamix. Vervolgens haal je de nugget door de bloem en ten slotte door de tempura mix. Herhaal dit proces totdat het vlees op is. Zodra je de nugget door de tempura hebt gehaald kun je die het beste meteen frituren.

7

Frituur de kip nuggets voor vijf tot 7 minuten of totdat ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Voedingswaarden

Opdieningen 0