Print Options:

Kip pilav recept: super lekker en heel simpel

Hoeveelheid2 PortiesVoorbereidingstijd10 minKooktijd20 minTotale tijd30 min

Kip pilav recept: super lekker en heel simpel

Ingrediënten
 200 g kipfilet of kippendij
 1 ui
 1 teen knoflook
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 2 rijpe perziken
 1 klein blikje tomatenpuree
 100 ml groentebouillon
 1 el ketjap manis
 1 tl sambal
Kip pilav maken
1

Snipper de ui in kleine stukjes en snijd ook de knoflook fijn.

2

Plaats een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook mooi goudbruin in 2-3 minuten.

3

Snijd de kipfilet in kleine blokjes van ongeveer drie centimeter. Bestrooi de kip met wat kerrie, zout en peper.

4

Snijd ook de paprika in reepjes en de perzik in partjes.

5

Bak de stukjes kip nu mee met de ui en knoflook. Laat ze in de olie rondom mooi goudbruin worden.

6

Voeg daarna de paprika’s toe en laat de paprika’s even gaar smoren in zo’n 5 minuten.

7

Daarna plaats je ook de perziken en tomatenpuree erbij. Dit laat je nog een minuutje garen allemaal.

8

Nu kun je de rest toevoegen: ketjap, sambal, groentebouillon. Laat de kip pilav nog zo’n tien minuten pruttelen op een laag vuur.

9

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

10

Giet de rijst af in een vergiet en plaats deze daarna terug in de pan.

11

Laat de rijst even iets afkoelen. En smullen maar!

Voeding Facts

Porties 0