Afdrukopties:

Kip tandoori recept: makkelijk en vers!

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd20 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd40 minuten

kip tandoori recept

Ingrediënten
 500 g kipfilet
 1 ui
 350 g rijst
 naanbrood
 1 eetlepel olie
 1 theelepel komijn
 ½ theelepel cayennepeper
 1 theelepel kaneel
 1 stukje gember
 1 theelepel korianderpoeder
 1 theelepel kurkuma
 1 theelepel kerrie
 1 eetlepel limoensap
 170 g Griekse yoghurt
 verse koriander
 2 eetlepel tomatenpuree
 peper & zout
Kip tandoori maken
1

Snijd de kipfilet in blokjes en plaats ze in een grote kom. Plaats alle ingrediënten voor de marinade in de kom en schep dit even goed door.

2

Plaats de kom in de koelkast en laat de kip even een paar uur marineren.

3

Kook de rijst gaar en snijd de ui in kleine stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit de ui even mooi goudbruin. Bak daarna alleen de kip erbij mooi knapperig bruin.

4

Voeg ook de marinade toe en laat op een laag vuur rond de 20 minuten sudderen tot de kip gaar is.

5

Wanneer de saus wat aan de dikke kant is, kun je wat extra water of Griekse yoghurt toevoegen.

6

Maak met wat overgebleven Griekse yoghurt koriander en knoflook een dip.

7

Serveer de Indiase kip tandoori met een frisse salade en wat Indiaas naan brood.

8

Wil je graag glutenvrij of zuivelvrij eten? Gebruik dan soja of kokosyoghurt en glutenvrij naan brood.

Voedingswaarden

Opdieningen 0