Print Options:

Klassieke mosselen

Hoeveelheid2 PortiesVoorbereidingstijd5 minKooktijd15 minTotale tijd20 min

Dit zijn de klassiek bereide mosselen, zoals iedereen ze kent.

 2 kg mosselen
 2 uien
 5 stengels bleekselderij
 6 takjes tijm
 2 blaadjes laurier
 scheutje olie
 0,10 l droge witte wijn
1

Maak de mosselen schoon in koud water en gooi de kapotte mosselen weg.

2

Snijd de uien en bleekselderij in grove halve ringen.

3

Zet een pan, of mosselpan, op het vuur en verwarm hierin de olie. Stoof hierin de uien en bleekselderij en voeg vervolgens de kruiden toe aan de pan.

4

Voeg de mosselen toe aan de pan en blus af met de witte wijn.

5

Zet het vuur hoog en kook de mosselen gaar. Schud de mosselen een keer om, zodra het vocht kookt. Zodra alle mosselen open staan serveer je dit direct.

Voeding Facts

Porties 0