Afdrukopties:

Kletskoppen, Ouderwets Nederlands koekje

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd8 minutenTotale tijd18 minuten

Kletskoppen

Ingrediƫnten
 100 g lichtbruine basterdsuiker
 30 g roomboter (zacht)
 1 mespuntje kaneel
 1 mespuntje zout
 30 g amandelschaafsel
 50 g bloem
 20 g melk
Kletskoppen maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

3

Meng de zachte boter met de basterdsuiker, de kaneel en het zout door elkaar.

4

Voeg het amandelschaafsel toe en dan de gezeefde bloem.

5

Roer weer goed door en voeg dan de melk toe.

6

Roer nogmaals goed door.

7

Maak nu kleine bergjes van het mengsel op de bakplaat, let hierbij op dat de koekjes nog erg uitlopen, bak ongeveer 6-8 koekjes per keer op de bakplaat.

8

Bak de koekjes in 6-8 minuten goudbruin en haal ze dan uit de oven.

9

De koekjes zijn nu nog bijna vloeibaar, ze worden harder naarmate ze afkoelen.

10

Halverwege dat proces kun je het koekje nog vormen, maak er bijvoorbeeld hoorntjes van die je vult met room of maak er schuitjes van die je vult met een mousse voor een dessert.