Print Options:

Koekjes met blauwe bessen

Hoeveelheid18 PortiesVoorbereidingstijd15 minKooktijd20 minTotale tijd35 min

Koekjes-met-blauwe-bessen

Ingrediƫnten
 200 g bloem
 1 ei
 1 tl bakpoeder
 125 g boter op kamertemperatuur
 175 g suiker
 1 zakje vanillesuiker
 1 snufje zout
 150 g blauwe bessen
Koekjes met blauwe bessen maken
1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Meng de suiker met de boter, de vanillesuiker en een snuf zout met de mixer tot een glad beslag.

3

Voeg het ei toe en meng nogmaals door elkaar.

4

Meng de bloem met het bakpoeder en voeg dit toe bij het boter/suiker mengsel.

5

Roer door elkaar en roer daarna de blauwe bessen erdoor.

6

Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hoopjes deeg op de bakplaat (8-9 stuks per keer), je haalt ongeveer 16-18 koekjes uit het deeg.

7

Heb je een ijsknijper dan kan je die ook gebruiken om het koekjesdeeg te portioneren.

8

Leg het koekjesdeeg niet te dicht bij elkaar, de koekjes lopen bij het bakken uit.

9

Bak de koekjes in 10 minuten goedbruin, het midden blijft wat zacht.

10

Laat de koekjes even op de bakplaat iets afkoelen en trek daarna de koekjes met bakpapier en al van de bakplaat op een taartrooster om ze verder af te laten koelen.

11

Bak nu de overige koekjes op dezelfde wijze.

Voeding Facts

Porties 0