Print Options:

Kruidenboter

Hoeveelheid1 PortieVoorbereidingstijd10 minTotale tijd10 min

Kruidenboter

Ingrediënten kruidenboter
 250 g roomboter met zout
 2 teentjes knoflook
 1 el fijngesneden bieslook
 1 el fijngesneden peterselie
 1 el fijngesneden dille
Ingrediënten Italiaanse kruidenboter
 250 g roomboter met zout
 1 el ragfijn gesneden zongedroogde tomaatjes
 2 el zeer fijn geraspte Parmezaanse kaas
 2 el fijngesneden basilicum
Ingrediënten Provençaalse kruidenboter
 250 g roomboter met zout
 1 el ragfijn gesneden rozemarijnblaadjes
 1 el ragfijn gesneden tijmblaadjes
 1 el fijngehakte peterselie
 1 teentje knoflook uitgeperst
Kruidenboter maken
1

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en mix deze dan met een elektrische mixer tot de boter witter begint te worden. Hierdoor voelt de kruidenboter minder vet aan en word iets romiger en luchtiger.

2

Pers de teentjes knoflook uit boven de boter en zorg dat alle kruiden ragfijn gesneden zijn.

3

Roer het geheel goed door elkaar en schep in een bakje tot gebruik.