Print Options:

Kweepeer compote

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd20 minKooktijd1 hrTotale tijd1 hr 20 min

kweepeer compote

Ingrediënten
 1 kg kweeperen met schil
 3 tl gemberschaafsel (of 3 bolletjes fijngesneden)
 75 g rozijnen
 200 g suiker
 1 tl kardemon
 1 snufje chilipoeder
 sap van een 1/2 limoen
 1 kaneelstokje
 2 kruidnagelen
Kweepeer compote maken
1

De kweeperen goed schoon boenen/wassen en dan in stukken snijden, klokhuis verwijderen en dan in gelijkmatige blokjes snijden.

2

Zet de kweepeer blokjes op met het sap van de ½ limoen en water zodat de kweepeer net onder staat (schil mag erom blijven).

3

Voeg het kaneelstokje en de 2 kruidnagelen toe en laat een half uurtje koken.

4

Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat zachtjes doorkoken (roer wel regelmatig).

5

Kook de kweepeer tot er een dikke brij ontstaat.

6

Proef na en voeg eventueel nog naar wens, gembersiroop, chilipoeder en suiker toe.

7

Vul de jampotten met de chutney tot net onder de rand en zet op zijn kop op een natte theedoek.

8

Na het afkoelen is de compote ongeopend enkele maanden houdbaar op een koele plek.

Voeding Facts

Porties 0