Print Options:

Lekker recept voor authentieke Japanse okonomiyaki

Hoeveelheid1 PortieVoorbereidingstijd10 minKooktijd20 minTotale tijd30 min

Okonamiyaki is een van de bekendere gerechten uit Japan. De eenvoud van dit gerecht in combinatie met de hartigheid laat zien wat voor Japan het antwoord is op comfortfood!

okonamiyaki recept

 400 g ramen
 120 g bloem
 200 ml water
 1 tl zout
 2 el mirin
 1,50 el zonnebloemolie
 275 g witte kool
 4 bosuitjes
 150 g bacon of ontbijtspek
 3 el japanse sojasaus
 2 el sesamnolie
 1 duim gember
 3 eieren
 bonitovlokken
 kewpie mayonaise
 Okonamiyaki-saus
 zeewiervlokken
1

Kook de noedels gaar en spoel ze vervolgens koud met water

2

Meng het water, bloem, zout en mirin tot een glad beslag

3

Hak de witte kool in dun en rasp de gember. Snijd de bosui in dunne ringen

4

Verwarm wat zonnebloemolie in een koekenpan en giet de helft van het beslag in een koekenpan met een diameter van 22 centimeter. Leg er vervolgens de bosui, kool en plakjes bacon op. Bak dit op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten.

5

Leg een groot bord bovenop de pan en draai de okonamiyaki om.

6

Meng de noedels met sojasaus, gember en sesamolie. Klop vervolgens in een apart kommetje de eieren.

7

Bak de eieren in een apart kommetje en leg daarbovenop de noedels. Leg daarbovenop weer koolpannenkoek op met de koolkant naar beneden gericht. Bak dit door totdat het beslag volledig gaar is in ongeveer 10 minuten op laag vuur.

8

Draai de pannenkoek om en serveer de okonamiyaki met okonomiyaki saus, kewpie mayonaise, bonitvlokken en zeewiervlokken