Print Options:

Lekkere pompoensoep zelf maken

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd10 minKooktijd1 hrTotale tijd1 hr 10 min

Pompoen is volgens veel chefs een zeer veelzijdig product waar je alle kanten mee opkomt. Met name in de herfstperiode, maar ook in de winter, is het een zeer geliefde groente. Dit pompoensoep recept is zeer eenvoudig te maken.

pompoensoep recept maken

 1 ui
 2 tenen knoflook
 1 flespompoen
 2 zoete aardappels
 1 l groentebouillon
 2 lenteuitjes
 100 ml crème fraîche
 olijfolie
1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Maak de knoflook en ui schoon. Hak de knoflook en snijd de ui in halve ringen.

3

Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Snijd de lenteui in dunne ringen.

4

Maak de pompoen schoon en verwijder de zaadlijsten.

5

Doe alles in een braadslee en bestrooi het royaal met zout, peper en olijfolie. Rooster de groenten voor 30 tot 45 minuten of tot de groente halfgaar zijn.

6

Zet een kookpan op het vuur en verwarm een scheut olijfolie. Zet de groenten kort aan blus het geheel af met groentebouillon.

7

Pureer de soep en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel de soep in de kommen en garneer dit met de lenteui en crème fraîche.

Voeding Facts

Porties 4