Print Options:

Lekkere Pot-au-feu zelf maken

Hoeveelheid5 PortiesVoorbereidingstijd20 minKooktijd6 uur 30 minTotale tijd6 uur 50 min

Zo langzaam en zeker begint het weer een beetje af te koelen en mogen de stoofpotten weer terug op het vuur!

ingrediƫnten voor zelfgemaakte pot au feu

 2 kg stoofvlees zoals rundernek, sukade of riblabben
 4 wortels
 3 preien
 3 uien
 10 aardappelen
 4 laurierbladeren
 2 kruidnagels
 4 peperkorrels
 2 mergpijpen
 2,50 l water
 1 bosje peterselie
1

Vul een soeppan met het water en voeg de mergpijpen en het vlees toe.

2

Zodra de bouillon tegen de kook aangaat draai je het vuur lager.

3

Schep regelmatig het vet en de eiwitten af van de bouillon.

4

Maak de wortels en uien schoon. Snijd de prei en wortel in halve ringen van een halve centimeter dik. Snijd de ui grof. Voeg de wortel, ui, prei en de kruiden toe aan de pot-au-feu.

5

Sudder dit voor ongeveer 5 uur op laag vuur. Na die 5 uur kun je de aardappelen schoonmaken en snijden in grove blokken. Gaar deze mee tot deze gaar zijn in 20 tot 45 minuten.

6

Breng de bouillon op smaak met zout en peper en serveer dit pot-au-feu recept in diepe borden.

Voeding Facts

Porties 0