Afdrukopties:

Lemon curd

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd20 minuten

lemon curd

Ingrediƫnten
 2 biologische groenten
 200 g suiker
 125 g ongezouten roomboter
 2 eieren
Lemon curd maken
1

Rasp de schil van de citroenen (neem biologische citroenen of boen de schil erg goed schoon).

2

Pers dan de citroenen uit.

3

Doe het sap van de citroen samen met de rasp, de boter en de suiker in een steelpan met dikke bodem.

4

Zet op een middelhoog vuur en blijf roeren tot de boter net gesmolten is, haal dan van het vuur.

5

Roer in een andere kom de eieren los en giet dan de eieren al roerend bij het citroen/boter mengsel (zorg dat het citroen/botermengsel niet te heet is anders stollen de eieren).

6

Zet dan het mengsel terug op het vuur en blijf het al roerend op een laag vuurtje verwarmen tot het mengsel wat dikker word, het mag absoluut niet gaan koken dan stolt het ei.

7

Zodra de lemon curd dik geworden is schenk het dan in een schoon jampotje en draai de deksel erop.

Voedingswaarden

Opdieningen 0