Print Options:

Limoensiroop maken

Hoeveelheid1 PortieVoorbereidingstijd15 minKooktijd3 minTotale tijd18 min

limoensiroop

Ingrediƫnten
 4 citroenen
 2 limoenen
 100 ml water
 450 g suiker
Bereiding
1

Dompel het flesje wat je wil gebruiken om de siroop in te bewaren 2 minuutjes in kokend water te steriliseren

2

Rasp de schil van de citroenen over de suiker en pers ze vervolgen suit

3

Pers ook de limoenen uit

4

Breng in een pan met dikke bodem het citroen-limoensap, het water en de suiker met de rasp aan de kook

5

Laat een nacht rusten

6

Doe de volgende dag de siroop door een fijne zeef en laat vervolgens nog 3 minuten koken en giet dan in de fles

7

Koel bewaard is de siroop een maand houdbaar

8

Serveer 1 deel siroop met 5 delen water

Voeding Facts

Portiegrootte 75 ml