Print Options:

Limoncello maken

Hoeveelheid1 PortieVoorbereidingstijd15 minKooktijd1 dayTotale tijd1 day 15 min

Limoncello maken

Ingrediƫnten
 1 l alcohol van 96%
 10 onbespoten biologische citroenen
 800 g suiker
 1,30 l water
Limoncello maken
1

Was en boen de citroenen goed schoon en droog ze af.

2

Schil de citroenen met een dunschiller, zorg dat er zo min mogelijk wit aan de schillen zit, daar krijg je een bittere smaak van.

3

Doe alle schillen van alle citroenen in een weckpot en giet hier de liter alcohol op, doe de deksel dicht en schud even goed door.

4

Zet de weckpot nu weg op een donkere koele plek en schud de pot regelmatig even goed door.

5

Laat de citroenschillen ongeveer 20 dagen trekken.

6

Na 20 dagen breng je het water samen met de suiker aan de kook, haal dan van het vuur, dek het af en laat afgedekt afkoelen..

7

Zodra het suikerwater afgekoeld is giet je dit bij het citroen/alcohol mengsel en hierna zeef je het geheel.

8

Schenk nu de limoncello in schone gesteriliseerde flessen en laat nog 2 weken op smaak komen voor je het gaat drinken.

9

Limoncello is ijskoud het lekkerste, zo uit de koelkast of leg voor het drinken nog even een uurtje in de vriezer.