Print Options:

Low and slow spareribs

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd3 uur 30 minKooktijd6 uurTotale tijd9 uur 30 min

Dit recept voor low and slow ribs is bedoeld voor op de barbecue. Je laat ze hierin op lage temperaturen smoken, waardoor het vlees erg mals blijft

spareribs van de bbq

 4 varkensspareribs
 Franse mosterd
 Gemalen witte peper en zout
 2 el paprikapoeder
 1 tl chilipoeder
 1 tl knoflookpoeder
 1 tl uienpoeder
 1 tl komijnpoeder
 1 l appelsap
 Barbecuesaus
 Houtsnippers zoals red oak woodchips
1

Verwijder het vliesje dat aan de onderkant van de spareribs zit. Als je deze eraan laat zitten, worden de spareribs vaak taai.

2

Marineer de spareribs voor 4 uur in de appelsap. Maak ondertussen de rub voor de spareribs, waarbij je alle droge kruiden, op zout en peper na, mengt met elkaar.

3

Smeer de spareribs nu ruim in met zout en gemalen peper. Vervolgens smeer je de spareribs in met een dunne laag mosterd, wat dient om de kruiden de binden aan het vlees. Smeer de spareribs in, met de kruidenmix.

4

Laat dit even staan en steek de barbecue aan.

5

Laat dit branden, tot je een temperatuur hebt bereikt van 130 graden. Zodra je dit hebt bereikt, leg je de spareribs met de holle kant naar onderen op de barbecue.

6

Voeg de houtsnippers toe aan het vuur. Laat de spareribs tussen de 2 en 3 uur garen op de barbecue en plaats de deksel op de barbecue. De spareribs draai je om het half uur om.

7

Als deze tijd voorbij is, pak je de spareribs in aluminiumfolie en leg je ze voor nog eens een uur op de barbecue. Laat de spareribs nu even rusten en smeer deze in met barbecuesaus en leg ze vervolgens voor nog eens 15 tot 30 minuten op de barbecue. Na deze tijd zijn, vallen het vlees zo van de ribben en heb je prachtige spareribs!

Voeding Facts

Porties 0