Print Options:

Luchtige chocolademousse met Baileys

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd3 minKooktijd20 minTotale tijd23 min

Chocolademousse is simpelweg heerlijk. Het is luchtig, het is hartig en bovenal erg smaakvol.

luchtige chocolademousse

 125 g pure couverturechocolade
 0,18 l ongezoete slagroom
 10 g Baileys
 63 g eiwit
 63 g suiker
 100 g frambozen
1

Voeg de eiwit toe aan de bekken van de planeetmenger en voeg 20 gram suiker toe. Klop deze massa op tot en voeg de overige suiker toe in 2 delen. Klop de eiermassa door, totdat dit een dikker eiermassa is.

2

Zet nu een pan met een laagje water op en breng deze aan de kook. Smelt de chocolade in een bekken. Zodra de chocolade gesmolten is, voeg je deze toe aan de eiwitmassa en roer je deze voorzichtig door. Schep regelmatig de bodem omhoog

3

De chocolade zakt snel naar de bodem. Klop vervolgens de slagroom lobbig. Voeg vervolgens de chocolademassa toe aan de slagroom en roer door, totdat dit een egale massa is.

4

Breng de mousse ten slotte op smaak met de Baileys. Doe vervolgens de chocolademousse in een spuitzak en vul glaasjes met de chocolademousse. Leg de frambozen op de chocolademousse als garnering.

Voeding Facts

Porties 0