Afdrukopties:

Mexicaanse taco al pastor zelf maken

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd45 minuten

Dit recept voor taco al pastor is het Mexicaanse antwoord op döner uit het Midden-Oosten. Vol van smaak, kruidig met een aangenaam zoetje op het einde en dat in een heerlijke taco.

Taco al pastor zelf maken

 100 g flinterdun gesneden biefstuk zoals zijlende
 400 g flinterdun gesneden varkensfilet of schouder
 2 eetlepel komijnzaad
 1 eetlepel oregano
 5 peperkorrels
 50 ml azijn
 halve ananas
 4 anchopepers
 2 chipotlepepers
 2 uien
 4 tenen knoflook
 300 ml ananassap
 2 groene pepers
 2 rijpe tomaten
 Maïstaco's
 Koriander
1

Verwijder de zaadlijsten uit de anchopepers

2

Maak de ui schoon en doe een kwart van de ui samen in een kom warm water samen met de knoflook, peperkorrels, oregano 1 chipotlepeper en de anchopeper en laat wellen

3

Snijd de vlees in dunne reepjes, zodat het kleine stukjes vlees zijn voor in de taco

4

Snipper het resterende stuk van de ui en doe dit bij het vlees

5

Blender het pepermengsel samen met de azijn en ananassap tot een gladde massa en giet dit over het vlees. Laat marineren voor minimaal 7 uur, maar het liefst een dag.

6

Verwarm een pan met olie op hoog vuur en bak hierin het vlees totdat het vocht eruit is gebakken.

7

Maak de ananas schoon en snijd dit in dunne reepjes en bak dit mee met het vlees.

8

Maak ondertussen de salsa. Doe 1 chipotlepeper, 1 teen knoflook 2 groene pepers en de tomaten in een pan met water zodat het net onderstaat. Laat 2 minuten doorkoken en blend dit door tot een grove salsa. Breng op smaak met zout en peper.

9

Verwarm de taco’s volgens instructie. Doe in iedere taco wat vlees, stukjes ananas en maak het af met de salsa. Garneer eventueel extra met een stuk ui en koriander.

Voedingswaarden

Opdieningen 0