Print Options:

Nasi kuning maken

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd10 minKooktijd50 minTotale tijd1 hr

. In de Indonesische cultuur staat nasi kuning voor rijkdom. Dit komt, omdat de rijst lijkt op een berg goud. Nasi kuning kun je eenvoudig zelf maken.

nasi kuning

 400 g pandanrijst
 350 g kokosmelk
 flinke snuf zout
 1 citroengrasstengel
 1 tl kurkuma
 water
 4 kippenpoten
 2 tenen knoflook
 1 duim gember
 1 el vijfkruidenpoeder
 3 stengels bosui
 peper
 zonnebloemolie
1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius

2

Smeer de kippenpoten in met vijfkruidenpoeder. Breng het vervolgens op smaak met zout en peper.

3

Maak de knoflook schoon en hak deze. Rasp de gember met een rasp.

4

Smeer de kippenpoten vervolgens in met de gember en knoflook.

5

Bestrooi de kip tenslotte met olie en rooster het voor 60 minuten of totdat de kip gaar is.

6

Bereid vervolgens de nasi kuning voor en was de rijst totdat het water helder is.

7

Meng de kurkuma met de kokosmelk.

8

Zet een pan op het vuur met de kokosmelk en voeg de rijst, citroengras toe. Voeg ten slotte nog een flinke scheut zout toe voor de smaak.

9

Voeg water toe, totdat er een vingerkootje aan water extra in de pan zit. Kook de rijst, totdat deze gaar is op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Schep de rijst goed door en laat even staan.

10

Haal de kippenpoten oven en serveer deze samen met de kippenpoten. Je kunt dit eventueel nog garneren met wat bosuiringen of gebakken uitjes.

Voeding Facts

Porties 0