Print Options:

Overheerlijk Belgisch stoofvlees

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd30 minKooktijd5 uur 50 minTotale tijd6 uur 20 min

Sukade voor stoofvlees

 700 g sukade
 4 uien
 3 tenen knoflook
 20 g boter
 5 takjes tijm
 2 laurierbladeren
 0,20 l bouillon
 1 wortel
 2 el appelstroop
 1 fles Orval
 400 g friet
1

Snijd de sukade in blokjes.

2

Maak vervolgens de uien schoon en snijdt deze in halve ringen. Maak de knoflook schoon en hak deze grof.

3

Zet een pan op middelhoog vuur en bak al het vlees goudbruin en zet het even apart. Voeg aan een pan met dikke bodem de boter toe. Voeg vervolgens de uien toe en laat de karamelliseren op laag vuur voor 25 minuten. Waarin je de bodem goed doorroert.

4

De bruine laag op de pan zijn namelijk de suikers van de uien. Je wilt niet dat deze verbranden, doordat dit de zoete smaak zal geven aan het stoofvlees. Voeg vervolgens de knoflook toe en fruit deze kort mee. Voeg het vlees terug toe aan de pan en bak dit kort mee.

5

Blus het geheel vervolgens af met Orval en voeg de bouillon en de smaakmakers tijm en laurierblad toe aan de pan. Lepel vervolgens de appelstroop in de stoof en draai het vuur laag. Laat dit 4 tot 5 uur stoven. Na 4 Ć  5 uur zal de saus dikker worden.

6

Zodra het sausdikte heeft en het vlees gaar is, kun je het vuur uitdraaien. Is de saus te dik en is het vlees niet gaar? Voeg dan water toe en stoof het vlees langer.

7

Zet de frituurpan aan en zet deze op 180 graden Celsius. Bak de frietjes zonder deksel goudbruin in 4 tot 5 minuten. Schud de frietjes goed uit en doe ze in een bekken. Breng de frietjes op smaak met zout. Serveer dit samen met het stoofvlees. Dit gerecht is heerlijk met een dubbel of tripelbier!

Voeding Facts

Porties 0