Print Options:

Overheerlijk recept voor Indiase Dahl

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd10 minKooktijd20 minTotale tijd30 min

Dahl maken is heel erg eenvoudig en zeer smaakvol. Daarnaast is dit het perfecte gerecht voor vegetariƫrs en voor mensen die graag willen koken met een budget.

dahl zelf maken

 300 g gedroogde rode linzen
 0,60 l groentebouillon
 1 flinke scheut olie
 1 ui
 3 tenen knoflook
 1 duim verse gember
 1 tl kurkuma
 1 tl garam massala
 1 tl komijnpoeder
 0,50 tl korianderpoeder
 0,50 tl chilipoeder
 400 ml kokosmelk
 400 g tomatenblokjes uit blik
 1 mespunt asafoetida (optioneel)
 300 g verse spinazie
1

Maak de ui, knoflook en gember schoon. Snijd de ui in halve ringen, rasp de gember en hak de knoflook.

2

Zet een pan op middelhoog tot laag vuur en voeg olie toe. Fruit hierin de ui, gember en knoflook in 5 tot 10 minuten.

3

Voeg vervolgens alle kruiden en verwarm deze 1 minuut. Let er hierbij op dat het vuur laag staat, zodat de kruiden niet aanbranden.

4

Voeg de rode linzen toe en blus het geheel af met de groentebouillon en tomatenblokjes.

5

Breng het geheel aan de kook en draai het vuur lager. Na 15 minuten kun je de kokosmelk toevoegen aan de Indiase dahl.

6

Laat het geheel verder inkoken, totdat de rode linzen gaar zijn en de soep dik is.

7

Mocht je spinazie toevoegen aan de Indiase dahl, dan kun je deze in de laatste 2 minuten toevoegen van de kooktijd.

Voeding Facts

Porties 0