Print Options:

Overheerlijke garnalenkroketjes met Hollandse garnalen

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd2 uurKooktijd2 uurTotale tijd4 uur

Deze Belgische klassieker blijft zeer geliefd in Nederland. En terecht, de heerlijk licht ziltige ragout met garnalen blijft een topgerecht het gehele jaar door.

overheerlijke garnalenkroktjes

 0,75 l garnalenbisque of visbouillon
 125 g boter
 150 g bloem
 1 grote ui
 350 g Hollandse garnalen
 50 ml kookroom
 10 g mosterd
 0,50 bosje gehakte peterselie
 5 eieren
 bloem
 Panko of paneermeel
1

Snipper de ui zo fijn mogelijk.

2

Smelt de boter op laag vuur. Voeg de uien en bloem toe en roer goed door totdat de roux naar koekjes ruikt

3

Voeg de garnalenbisque toe in 2 delen. De eerste keer klop je de massa door met een garde en de tweede keer roer je de salpicon door met een spatel.

4

Gaar de salpicon op zeer laag vuur voor 15 tot 20 minuten. Roer het regelmatig goed door om voorkomen dat de bodem aanbrand.

5

Voeg vervolgens de room, mosterd en garnalen toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat de salpicon even afkoelen en doe alles in een spuitzak zonder spuitmond.

6

Knip het puntje van de spuitzak eraf zodat je de garnalenkroketjes kunt spuiten in de gewenste dikte.

7

Bebloem een plateau en spuit hierop de salpicon. Zorg er vervolgens voor dat de salpicon volledig is bebloemd. Snijd de banen in stukken.

8

Klop de eieren in een bekken en leg haal ze vervolgens 2 keer door de panko of paneermeel.

9

Zodra je de garnalenkroketjes direct wilt eten verwarm je een frituur tot 180 graden Celsius.

10

Frituur ze, afhankelijk van de dikte de kroketten af in 3 tot 4 minuten. Je kunt de kerntemperatuur controleren door een tandenstoker in de kroket te steken even te wachten en deze vervolgens tegen je lip aan te houden. Zodra de tandenstoker warm is, is ook de kroket warm.

Voeding Facts

Porties 0