Om de mosterdsoep te maken, was je eerst de prei en verwijder de buitenste bladeren. Snijd het onderste witte en lichtgroene deel in een dunne julienne.
Snijd de ui en knoflook in zeer kleine stukjes.
Bak de ui en de knoflook in de boter. Voeg daarna de prei toe en bak op hoog vuur snel even knapperig bruin aan.
Bak ook de spekjes knapperig bruin en schep ze regelmatig even om.
Was de pan even af en laat de boter smelten. Roer de bloem erdoor tot een glad papje.
Voeg scheutje voor scheutje het water toe tot een lichtgebonden saus.
Voeg de wijn, bouillontabletten en de rest van het water toe. Laat wat afkoelen en roer dan ook de room erdoor. Houd de soep nu op een laag vuur.
Roer de mosterd even los met wat soep en voeg dit mengsel daarna toe aan de soep.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de soep met de spekjes en prei bovenop en wat fijngeknipte koriander.
Wil je graag een mosterdsoep die meer vult? Dan kun je ook een paar aardappelen meekoken en deze blenderen in de soep.