Print Options:

Overheerlijke pulled pork van de barbecue

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd10 minKooktijd6 uur 30 minTotale tijd6 uur 40 min

Een van de bekendste gerechten van de barbecue is pulled pork.

pulled pork

 1,50 kg varkensnek of procureur
 Cherry-wood snippers
 2 el paprikapoeder
 1 el komijnpoeder
 2 tl knoflookpoeder
 1 tl uienpoeder
 1 el gemalen witte peper
 1 el zout
 3 el Franse mosterd
1

Steek de barbecue aan en zorg dat de kolen lichtgrijs zijn met een constante temperatuur tussen de 110 en 130 graden Celsius. Zorg er daarnaast voor dat de deksel altijd op de barbecue, zit voor het smoken van het vlees.

2

Maak de procureur schoon en snijdt eventuele vliezen of overtollig vet weg.

3

Mix alle droge ingrediƫnten met elkaar, zodat alle kruiden goed met elkaar zijn vermengd.

4

Smeer de procureur in met de mosterd.

5

Smeer vervolgens het hele stuk procureur in met de dry rub.

6

Gooi de cherry wood snippers op de barbecue, voor het rookeffect. Dit geeft extra smaak en kleur aan het vlees.

7

Gaar het vlees nu voor minimaal 5 uur op de barbecue, waarbij het vlees om het half uur omdraait.

8

Na de 4 uur kun je het vlees laten rusten en pak je het in met aluminiumfolie.

9

Gaar het vlees vervolgens nogmaals voor minimaal 2 uur, zodat het vlees verder kan garen in zijn eigen vocht.

10

Zodra deze tijd is verstreken laat je het vlees afkoelen, zodat je het vervolgens met 2 vorken uit elkaar kunt trekken.

Voeding Facts

Porties 0