Print Options:

Pannenkoekenbeslag

Hoeveelheid12 PortiesVoorbereidingstijd10 minKooktijd30 minTotale tijd40 min

pannenkoekenbeslag

Ingrediƫnten
 250 g bloem
 500 ml mlek
 2 eieren
 1 tl zout
 scheutje zonnebloem olie of neutrale olijfolie
Pannenkoekenbeslag
1

Neem een beslagkom en giet hier de melk, de eieren en het zout in.

2

Roer goed door.

3

Voeg de gezeefde bloem toe aan het melk/ei mengsel en roer het tot een glad beslag.

4

Voeg een scheutje neutrale olijf olie of zonnebloemolie aan het beslag toe en roer goed door.

5

Het pannenkoeken beslag is nu klaar voor gebruik

Pannenkoeken bakken
6

Zet een koekenpan op het vuur en voeg een klein klontje boter toe.

7

Als de pan heet is en de boter gesmolten schep dan met een pollepel wat beslag in de pan, rol de pan heen en weer zodat het pannenkoekenbeslag verdeeld word.

8

Bak 1 kant van de pannenkoek mooi bruin en draai deze dan om, bak de andere kant en leg de pannenkoek op een bord en leg daarbovenop een ander bord omgekeerd erop, zo blijven de pannenkoeken warm tot de alle andere pannenkoeken gebakken hebt.

Voeding Facts

Porties 0